Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Wie we zijn

Balanz Facilitair wil de grootste sociale ondernemer in facilitaire dienstverlening voor Nederland worden. 

Meer dan 70% procent van ons personeelsbestand heeft een afstand tot de arbeidsmarkt (alhoewel we dat een vreselijke term vinden). Vastberaden aanpakkers die met een gedegen vakopleiding en onze volle aandacht zich dagelijks van hun beste kant laten zien bij onze maatschappelijk betrokken opdrachtgevers.

De kracht van het Vebego-collectief!
Balanz Facilitair is een volle dochter van familiebedrijf Vebego dat met meer dan 152 bedrijven en 36.000 medewerkers actief is in de facilitaire dienstverlening in Nederland, Duitsland, Zwitserland en België. Omdat Vebego gelooft dat de wereld een stukje mooier wordt als iedereen meedraait, betrad het 14 jaar geleden de participatiemarkt. Schoonmaak is namelijk, met de juiste opleiding en voldoende begeleiding, prima uit te voeren door aanpakkers. 

Als onderdeel van het Vebego-collectief zijn wij in staat om over grenzen van bedrijven en branches heen te kijken en krachten te bundelen. Zo profiteren we van elkaars kennis en kunde en verhogen we de toegevoegde waarde voor klanten, medewerkers en maatschappij. Denk aan een enorme dosis kennis van en ervaring met (de invulling) van de participatiewet, officiële samenwerkingen met verschillende ‘toeleiders’ van aanpakkers, altijd op de hoogte van de laatste facilitaire trends en innovaties in de kantoren- en facilitaire markt en eventuele duurzame doorplaatsing van aanpakkers naar onze zusterbedrijven. 

G2HP1311082090

BALANZ WERKT OVERAL

Ooit begonnen vanuit onze hoofdlocatie Hoensbroek met nevenvestigingen in Maastricht, Roermond en Nederweert, hebben we onze vleugels uitgeslagen en bedienen we nu opdrachtgevers in heel Nederland.

Balanz Facilitair werkt samen met meerdere MVO-platformen, waaronder:

IMMENS

KOM'MIT

SPRINC

KONNEKT’OS

En in 2021 zijn we door Beroepsonderwijs Bedrijfsleven uitgeroepen tot Inspirerend Leerbedrijf.

WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN SAMEN

Dat doen we al vanaf onze begintijd. Wij zijn wie we zijn, doordat we met mensen in gesprek gaan. Nieuwsgierig blijven. We zijn gegroeid door eerlijk zaken te doen.

We zijn letterlijk begonnen aan de keukentafel en de keukentafel staat nog altijd symbool voor de wijze waarop wij met onze klanten en andere stakeholders praten. Het gemak van praten aan de keukentafel, het zoeken van de dialoog.

Dichtbij, persoonlijk.

ONZE KERNWAARDEN

Loyaal.
We zijn er voor elkaar.
Onvoorwaardelijk.
Vandaag, en morgen weer.

Eigen(zinnig).
We pakken het nét even iets anders aan.
Gewoon, omdat we anders zijn.
En er al genoeg van hetzelfde is.

Vastberaden.
We gaan door waar anderen stoppen.
Omdat ons werk niet ophoudt bij het vinkje ‘geplaatst’.

Bruisend.
Bij ons is werken een feestje.
Iedere dag weer.
Met ons werken trouwens ook.

Vindingrijk.
Waar een wil is, is een weg.
Daarom zoeken we samen net zo lang door.
Om het onmogelijke mogelijk te maken