Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
E007d3823ce638e6aa5e14f2f872f190e2ee84ee
22-04-2021

We gaan door tot 't schoon is!

Na meer dan twintig jaren schoonmaakwerk moet Jan Habets aan het gepensioneerde bestaan ​​wel 'effe wennen', zoals hij zelf zegt. Jan is namelijk pas 67 en bruist nog van de energie.

Een nieuw begin

Van oorsprong is Jan stratenmaker. Door een arbeidsongeval op z'n 44eselectie hij afgekeurd. Nu is hij niet bepaald het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Dus zoekt hij een nieuwe uitvoering van zijn werkend leven. Een bevriende pastoor legt het contact en zo begint Jan eind jaren negentig bij Licom. Het latere Balanz Facilitair.

Vakman

''Schoonmaken is een vak. Ik ben blij dat ik toen de gelegenheid heb te leren.'' Jan uitbreiding zich nog goed hoe hij vanaf de dag één wordt ingezet op de Heerlense Basisschool Sint Martinus. Hij gaat ook direct cursussen volgen. Eerst de basis: welke producten te gebruiken voor welke materialen. Later ook andere kneepjes van het vak, zoals werken met de schoonmaakmachine.

Het moet echt schoon zijn

Onze collega is er altijd graag vroeg bij. ''Om zes uur 's ochtends opende ik de school en zette ik koffie. Om half negen kwamen de meesters en juffen in een schone school, de koffie stond klaar. Na schooltijd kwamen we weer, van drie tot half acht. Van tot later. Tot het echt schoon was.''

Samen een goed team

Mensenwerk vindt Jan geweldig. ''Ik werd voorman en geleerd met allerlei soorten mensen om te gaan. Sommige collega's konden niet lezen, of hadden een taal barrièrehandicap. Iedereen had wel wat. Ik luisterde, gesteld op hun gemak, gaf tips en werkte zelf ook gewoon mee. Daar krijg je dankbaarheid voor terug. Ons teamgevoel, dat was zo mooi. iemand ziek? Dan namen we samen de taak over.''

Effe wennen

Jella, de vrouw van Jan, is rayonmanager bij Hago, zij is nog aan het werk. Een beetje jaloersmakend is dat soms, want van Jan kriebelt het. Hij verveelt zich natuurlijk nooit. En hij geniet van z'n honden en van z'n vogels. Hoewel... die koekoek die elk uur uit de klok komt, daar isie nu al bijna op uitgekeken ;)

 

Dankjewel voor je grote inzet, Jan!

Meer nieuws

Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.
Balanz B Corp Insta (1)

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

3 min.