Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
4C88d48eaf9844559a97f8b10b6633b4c038388a
20-05-2021

Twee keer zilver tijdens wereldbekerweekend Oostende

Na een mooie bronzen plak bij de Ronde van Vlaanderen, gaat ‘onze’ Mitch Valize opnieuw de strijd aan tijdens het eerste wereldbekerweekend in Oostende. Een nieuwe, belangrijke krachtmeting! Zelf gaat Mitch uit van een top-4 notering. En zo geschiedde. Twee keer zilver! Zowel bij de tijdrit als de wegwedstrijd. Klasse! We spreken Mitch na de tijdrit.

‘Ze noemen mij de Max Verstappen van het handbiken’

“Het ging extreem goed”, vertelt Mitch, die hoorbaar barst van het zelfvertrouwen. “Ik heb zelfs de vice-wereldkampioen tijdrijden en mijn kopman verslagen! Met deze podiumplekken heb ik me geplaatst voor het EK en WK in juni en scoor ik punten voor mijn deelname aan de Olympische Spelen. Het weekend kan niet meer kapot.”

Aanmoedigingen van concurrenten
“Vooraf aan de tijdrit zei de bondscoach: “Jij gaat rammen op de zware versnelling, want het is een plat parcours.” En dat heb ik gedaan. Na een kilometer of acht haalde ik de biker in die voor mij startte. Altijd lekker. Hij riep mijn naam en moedigde mij aan. Zo mooi!”

Na afloop waren de twintig handbikers uit het peloton vol lof. “Ze zeiden: “Jemig, wat heb jij hard gereden!” Ook kreeg ik heel veel appjes, waaronder eentje uit Amerika, van de bouwer van mijn frame. Supergaaf!”

De Max Verstappen van het handbiken
“Handbiken is echt een technische sport. Ik heb veel profijt van de vermogensmeter, die ik een paar jaar geleden dankzij Balanz kon aanschaffen. Daar haal ik data uit om gericht te trainen. Ook is mijn materiaal nu beter afgesteld dan dat van de concurrenten.”

Heeft Formule 1 coureur Max Verstappen het ook niet altijd over afstelling?
“Haha, klopt. Ze noemen mij ook wel de Max Verstappen van het handbiken.” Wat is er dan zo goed aan jouw materiaal? “Ik had al een op maat gemaakt frame, dat scheelt veel. Met de drie door Balanz gesponsorde tijdritwielen is mijn materiaal nu gelijk aan dat van de wereldtop. Ik heb tot dusver nog maar één wiel gebruikt. Met de twee extra tijdritwielen kan ik nog meer winst boeken.” Op naar goud dus :-). We houden je op de hoogte…

Meer nieuws

Whatsapp Image 2022 05 31 At 2.02.12 PM

Trots op onze gediplomeerde schoonmakers

1 min.
Header Vebego Familie Award 2022

Vebego wint Familiebedrijven Award 2022

2 min.
Whatsapp Image 2022 05 12 At 8.36.39 PM (1)

Een groot klein wonder

2 min.