Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
E670c67884cbf0be8599cc8b81bd25fc8463b8e7
04-06-2021

Sipke Iedema veertig jaar in dienst!

Al op z'n dertiende ging Sipke Iedema aan het werk. Voor de groenteboer in Brunssum en later bij de steenfabriek in Eygelshoven. Nu is hij bijna 63 jaar en is hij al veertig jaar in dienst bij Balanz Facilitair!

Zijn jubileum hebben we gevierd met een flinke taart en een boeket. Persoonlijk thuisbezorgd door objectleider Tonny Alfonso. Sipkes kanarie en zijn poes Luna waren, in verband met corona, de enige overige aanwezigen.

Terugblik

Op zijn 19e rondde Sipke zijn opleiding tot timmerman en machinaal houtbewerker af. Meteen ging hij aan de slag. "Maar niet als timmerman", vertelt Sipke. "Ik werd bakker!" Vlaaien in alle soorten en maten heeft hij gemaakt. Na dit avontuur werkte Sipke nog kort bij Volvo-producent Nedcar, tot hij zijn plek vond bij de sociale werkplaats in Haanrade.

Schoonmaak

Sipke kwam in 1999 bij Licom Schoon, het huidige Balanz Facilitair. Sipke: “Eerst heb ik de SBL-schoonmaakcursus gevolgd over de materialen, de middelen, de zuren. En toen ben ik gaan schoonmaken op het Romboutcollege in Brunssum. En later op allerlei andere scholen. Ik heb daar leuke herinneringen aan.”

Sporthal

Inmiddels zet Sipke zich in voor de grote sporthal naast Brede school Treebeek in Brunssum. "Op precies zeven minuten van mijn huis", meldt hij tevreden. Sipke werkt het liefst alleen. "Heerlijk in de rust, van zes tot tien uur 's morgens, voordat de kinderen de sporthal binnen komen rennen.”

Werken in rust

Na een TIA in 2014 en een beroerte in 2020, is het voor Sipke wel even slikken dat je niet meer alles kunt. “Het vloeronderhoud van de grote gymzalen verdeel ik over drie dagen. En ik maak de zeven kleedruimtes schoon."

"Ik ben heel secuur, en dat weten ze van me."

"Henry, de beheerder van de sporthal, was in mijn jeugd een buurtgenoot. Zijn ouders waren klant bij de groenteboer waar ik op mijn dertiende ben begonnen met werken.” En zo is de cirkel weer rond.

Sip, we zijn je heel dankbaar voor je uitstekende werk, al veertig jaar!

 

Meer nieuws

Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.
Balanz B Corp Insta (1)

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

3 min.