6-5-2021

Schoon schip

Renis Cijntje (52) heeft mindere tijden gekend, maar door het werk bij Balanz is hij er weer helemaal bovenop: ‘’Als je opstaat, weet je dat je dat niet voor niets doet.’’

Je bent pas later in Nederland gaan wonen. Waar kom je vandaan?

"Ik kom van het prachtige eiland Curaçao. Met mijn toenmalige vriendin ben ik naar Nederland verhuisd. Samen met haar heb ik drie kinderen. Eenmaal in Nederland ging het een tijdje minder goed en heb ik even vastgezeten. Mijn vriendin en ik gingen uit elkaar en met een andere vrouw kreeg ik nog twee kinderen. Ook die relatie ging uit en nu ben ik weer terug bij de moeder van mijn eerste drie kinderen. We zijn weer heel gelukkig samen."

Hoe ben je bij Balanz terechtgekomen?

"Zoals ik al zei heb ik vastgezeten, maar ik heb schoon schip gemaakt. Via een reïntegratieprogramma ben ik bij Balanz terechtgekomen. Ik werk er nu ongeveer 2,5 jaar, eigenlijk sinds het van naam is veranderd. Elke dag is anders en ik vind het werk nog net zo leuk als de eerste dag."

Hoe heeft Balanz jou geholpen?

"Waar ik voorheen in de criminaliteit zat, werk ik nu voor mijn geld. Ik kan je zeggen dat dat een veel beter gevoel geeft. Het werk heeft mij geholpen om vastigheid te krijgen. Het vult je lege dag en het maakt je bestaan zinvol. Als de wekker gaat, weet je dat je wat te doen hebt."

"Mensen hebben tegenwoordig positieve verwachtingen van mij. Als ik die kan waarmaken dan is mijn dag geslaagd. Bovendien zijn alle collega’s erg aardig en gezellig. Je begrijpt dat ik trots ben om voor dit bedrijf te werken!"

 

Deel dit artikel: