Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Whatsapp Image 2022 02 23 At 14.14.06 (1)
23-02-2022

Lei vliegt uit

Onze collega Lei Gorissen heeft afscheid genomen van Balanz Facilitair. Na 41,5 jaren in het schoonmaakvak gaat hij met pensioen. Een eerste voorman met hart voor zijn werk en zijn collega's. Met alvast een tip voor zijn opvolger: “Zorg dat mensen zich thuis voelen en vertrouwen in je krijgen. Zorg ook voor vriendschap in je team. Als je dat voor elkaar krijgt, dan trekken de teamleden elkaar erdoorheen en ontstaat er respect.”

Als een tornado door de flat

Lei's groep De Tichel was verantwoordelijk voor een aantal flats in de Heerlense wijk Douve Weien. Deze bestaan uit een entree, een trappenhuis en drie à vier verdiepingen. Een lift ontbreekt meestal.

"Als je telkens alle spullen mee moet dragen naar boven, ben je na drie flats doodop!" legt Lei uit. "Daarom doen drie personen samen een flat, van boven naar beneden. De eerste begint met zuigen en werkt omlaag. De tweede volgt om te stoffen en de leuningen te doen. Nummer drie mopt. Ieder draagt alleen zijn eigen spullen en hoeft maar één keer naar boven te lopen."

Paradepaardje

"De entree van een flat is het paradepaadje. Is die vies, dan hebben mensen meteen een slechte dunk van de hele flat. Dus, als ergens werkmannen bezig waren geweest, dan kwamen wij gewoon nog een keer terug om de ingang opnieuw te doen. We hebben zo ook een goede band opgebouwd met de huismeester. Je moet een beetje flexibel zijn."

Elkaar scherp houden

Lei en zijn team stonden samen voor dezelfde taak. "We hebben onderling afgesproken dat je op elkaars werk let. Wijs elkaar op plekjes die we vergeten zijn en wees niet beledigd als iemand je erop wijst. We trekken allemaal samen aan hetzelfde touwtje! Zo krijgen we geen klachten. Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt."

Buiten

Vroeger op school keek Lei het liefst naar buiten. "Natuur en vogels, die zitten me in het bloed. Ik had graag de biologische school gedaan, maar wist destijds nog niet dat die bestond. Dieren interesseren me. Ik loop de hele dag in de plasjes te kijken of er kikkerdril in zit. 's Morgens roepen de vogels me vanuit de boom. Dan willen ze nootjes. En als ze jonkies hebben, krijgen ze wormpjes van me."

Beestenboel

Thuis bij Lei en zijn vrouw Emmelie in Kerkrade is het een mooie beestenboel. Zij hebben kippen: Shabo's en Amrocks. Daarbij konijnen: dwerghangoren en Franse hangoren. Twee van de drie honden zijn ruwharige teckels, de derde is een Jack Russell. En last but not least zijn er de postduiven die dagelijks in de lucht trainen en wedstrijden vliegen.

En nu?

Samen met Emmelie gaat Lei fietsen, terrasjes pakken en genieten van de dieren. Reisjes zullen dagtochten worden. Maar hij vliegt nooit te ver uit, want de dieren hebben immers zorg nodig. Net als z’n ex-teamgenoten die nog wat zorg en aandacht nodig hebben: "Na corona neem ik m'n hele ploeg mee naar de wok!" glundert ie.

Een gouden voorman ben je Lei! Dankjewel voor je recht-door-zee mentaliteit!

Meer nieuws

Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.
Balanz B Corp Insta (1)

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

3 min.