Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
443397Ca246dd1e96f4f2a10f6d08d14236a6ac4
02-10-2020

Jos: al 40 jaar goud waard

Hij is een ochtendmens en haalt graag alles uit zijn dag. Dat hij al jarenlang om 6 uur begint met werken, is voor hem dan ook geen probleem. Sterker nog: hij vindt het heerlijk! Want je hebt dan nog de hele middag vrij.

"Ik houd van het contact met mensen, dat maakt het werk extra leuk."

In 1980 stapte Jos het kantoor van Zo binnen. Zo heette Balanz Facilitair toen nog. Veertig jaar later gaat hij nog steeds elke dag fluitend naar zijn werk en is hij een bekend gezicht op de basisscholen van de gemeente Brunssum.

Eerst een opleiding
"Ik had moeite met leren en kwam via een stage bij Balanz terecht. Voor ik aan het werk kon, kreeg ik eerst een opleiding op kantoor. Schrobben, dweilen, poetsen, we leerden hoe we dat het beste konden doen."

Het ging er toen wel heel anders aan toe dan nu, vindt Jos. "In het begin werden we een beetje als een kind behandeld. Er werd precies verteld wat je moest doen. Nu moet je veel meer zelf regelen: je deelt zelf je werk in. Veel fijner."

Ontwikkeling
Tijdens zijn carrière kreeg Jos de kans zich verder te ontwikkelen. Zo volgde hij onder meer de opleiding tot vloerenspecialist. Nu is hij verantwoordelijk voor al het vloeronderhoud op de scholen van de gemeente.

Collega’s
Al 22 jaar werkt hij op basisscholen. Eerst 20 jaar in Schinveld en nu sinds twee jaar maakt hij de scholen in Brunssum schoon. De conciërges en leraren voelen voor hem als collega’s.

Zijn directe collega’s van Balanz ziet hij door het jaar heen veel minder. "Behalve met de grote schoonmaakbeurten en het kerstfeest. Dat vind ik wel jammer."

Opgejaagd
Eigenlijk is er niets wat Jos niet leuk vindt aan zijn werk. "Natuurlijk heb ik wel eens een mindere dag, maar wie niet? Het enige wat ik echt niet fijn vind, is als de werkdruk te hoog is. Dat gebeurt wel eens als er te weinig mensen zijn. Dan voel ik me opgejaagd. Maar gelukkig is dat niet standaard."

Gouden jubileum
Met nog officieel negen jaar te gaan, ziet het ernaar uit dat Jos zijn 50-jarig jubileum – oftewel het gouden jubileum – bij Balanz net misloopt. Dat deert hem niet. Hij heeft onverminderd veel zin in de jaren die nog komen.

"Balanz is een goede werkgever en ik heb het naar mijn zin." En of hij die 50 jaar nu wel of niet haalt: voor Balanz is Jos sowieso goud waard. Bedankt voor je inzet, elke dag weer, Jos!

Meer nieuws

Margreet

Diversity Day Smoelenboek

< 1 min.
Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.