Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Bf5b4cbf Aeda 4B7b 9C5c 866A7fc08caa
21-09-2021

Ik ratel het er zo uit!

Ken je die mop van Piet Braam die met pensioen ging? Hij ging niet! Piet is calculator op het bedrijfsbureau van Balanz Facilitair in Hoensbroek. Zijn werk is hem zo dierbaar, dat-ie al twee keer een verlenging van een half jaar is aangegaan. "De schoonmakers staan voor mij op nummer één. Zij moeten goed vooruit kunnen en alles hebben wat daarvoor nodig is. Ik zorg dat ze goede taakkaarten meekrijgen."

Nu begint Piet opnieuw aan een mooie klus van een half jaar. Hij gaat de gegevens van Hacron Schoon verwerken in het calculatiesysteem van Balanz. De vierkante meters, de vloersoorten, noem maar op. En is die informatie eenmaal boven tafel, dan kan Piet al snel feilloos inschatten welke frequentie, machines en schoonmaakmaterialen nodig zijn. "Ik ratel het er zo uit!"

Piet is graag op het werk. "Ik leer telkens weer van de jonge mensen, en zij van mij. Dat bevalt hartstikke goed. Al worden mijn collega May en ik soms Statler and Waldorf genoemd, naar die twee kritische oude mannetjes uit The Muppet Show!”

“Het zijn maar grapjes, want er is geen reden om te mopperen. Ook omdat mijn leidinggevende Myrna Hermans me alle vrijheid geeft; het loopt geweldig. Zij is echt een superbaas."

Over bazen gesproken

Sinds een paar weken woont bij Piet thuis in Landgraaf een piepjonge rhodesian ridgeback. Een pensioenpuppy. "Je kunt er flink mee lopen en ze zijn lief voor kinderen", zegt Piet die al 15 jaar grootvader is. Er zijn plannen om over een tijdje samen met vriendin Angela en de hond reisjes te gaan maken. Piets Mazda MX-5 Cabrio zal dan helaas moeten wijken, want voor dit gezelschap is een camper gepaster.

Zal dit Piets laatste opdracht zijn? Hij ziet wel. "Ik hoop dat ik nog iets kan betekenen. Met pensioen gaan is prima. Maar als er nog een klus komt; ook leuk!"

Hoe het ook gaat lopen, Piet, bij Balanz Facilitair horen we je voorlopig nog graag 'ratelen'. Want dan weten we dat onze offertes pico bello in orde komen. Fantastisch dat jij deze - letterlijk - schone taak zo toegewijd op je neemt!

Meer nieuws

Margreet

Diversity Day Smoelenboek

< 1 min.
Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.