Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Whatsapp Image 2022 01 21 At 15.18.52
27-01-2022

Ik maak er een sport van te kijken wat er wél kan

De eerste jobcoach bij Balanz Facilitair is een feit!

In zijn vorige functie als objectleider van Rayon 7 had Norbert van Loo soms zelf een jobcoach willen hebben. Toen de interne vacature verscheen, voelde hij zich dan ook direct geroepen om dit varkentje te wassen. Als pionier is hij nu een basis aan het bouwen voor jobcoaching binnen Balanz. "Een interne jobcoach die veel weet van schoonmaak staat veel dichterbij dan een jobcoach van de gemeente."

Van kok tot teambouwer

"Ik heb acht jaar lang in de keuken gewerkt als chef-kok", vertelt Norbert. "Tot we kinderen kregen. Toen ben ik coördinator geworden bij zorginstelling Pluryn in Nijmegen. Daar begon mijn samenwerking met mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Wij noemen ze aanpakkers. Om goed met hun arbeidsbeperking om te kunnen gaan, volgde ik trainingen als Begeleid Ontdekkend Leren en Niet-aangeboren hersenletsel (NAH).”

“Mijn volgende stap bracht me bij Balanz Facilitair. Hier heb ik het schoonmaakvak geleerd. En hoe. Dat ons team op het Deltioncollege in Zwolle werd uitgeroepen tot beste schoonmaakteam van Nederland, was geweldig."

Jobcoach voor wie?

De jobcoach is er voor de medewerker én voor de leidinggevende. Norbert: "Uit eigen ervaring weet ik dat je als direct leidinggevende wel eens een sparring partner wilt hebben die weet wat er speelt op de werkvloer. Er spelen soms verschillende belangen, je moet vaak keuzes maken. Dan is het fijn dat er iemand met expertise is die jou het vertrouwen kan geven dat je goed handelt.”

Als leidinggevende wil je wel eens een sparring partner hebben

“Stel dat een medewerker in je team autisme heeft, wat is dan voor iedereen in het team nodig voor een goede samenwerking? In coachingstrajecten gaat het vaak ook wat uitgebreider over thuis; een teamleider heeft eenvoudig niet altijd de gelegenheid om het luisterend oor te bieden dat hij of zij zou willen bieden."

Ondersteuning in de dingen die het verschil maken

"Als jobcoach doe ik de intake van mensen die in dienst treden bij Balanz Facilitair. Hebben zij ergens support bij nodig? Het gaat om de dingen die het verschil maken, vaak zijn het zorgen die verholpen kunnen worden. Vervoer bijvoorbeeld. Of een salaris dat maandelijks op een vaste dag betaald moet zijn voor de huursubsidie. Maar ook hulp bij het vinden van huisvesting. "

"Ik wil dat onze mensen weten dat ik er ben voor hulp, ook degenen bij wie ik geen intake heb afgenomen omdat ze al langer aan het werk zijn. Ik zorg er dan ook voor dat ik goed bereikbaar ben, via leidinggevenden en via de hr-adviseur."

Iedereen heeft een talent

Als het gaat om de ontplooiing van mensen, wil Norbert het onderste uit de kan halen. "Ik maak er een sport van te kijken naar wat wél kan. Wat de mogelijkheden zijn en wat de goede werkdynamiek is. Ieder mens heeft een talent. Daar iets mee doen, heeft soms een duwtje nodig. Zo leuk als dat lukt."

Hoe is het om jobcoach te zijn?

Enthousiast: "Het was even wennen om adviseur te zijn en niet meer leidinggevende in de operatie. Deze functie geeft me de kans me te verdiepen in de problematiek van onze aanpakkers en in wet- en regelgeving. Dat vind ik heel interessant. Nu werk ik door het hele land, in deze rol kan ik over alle rayons impact maken door jobcoaching te ontwikkelen.”

“Mijn doel is dat jobcoaching bij Balanz Facilitair een vaste waarde wordt en dat er meer jobcoaches zullen komen."

Meer nieuws

Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.
Balanz B Corp Insta (1)

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

3 min.