22-10-2020

Hoera! Simone 25 jaar in dienst

In het begin van haar carrière vloog Simone van pand naar pand. Dat is nu 25 jaar geleden. Inmiddels werkt ze al meer dan tien jaar met veel plezier op basisschool De Pyler. Het contact met de kinderen en leerkrachten vindt ze het allerleukste aan haar werk. Én de grote beurten, want dan ziet ze haar eigen collega’s weer eens.

“Ik vind het fijn dat ik nu gewoon op een vaste plek werk. Dat rondvliegen was niets voor mij. Nu leer je de mensen op school tenminste kennen.”

Speciaal onderwijs
Simone werkt elke dag van 6.00 uur tot 14.00 uur. Zij verzorgt samen met een collega de schoonmaak op De Pyler: een school voor speciaal onderwijs. Dat er kinderen met een handicap, chronische ziekte of stoornis rondlopen vond Simone best even lastig toen ze begon.

“Deze school is een stuk groter dan de vorige school waar ik werkte. Daar maakte je alles van dichtbij mee. Nu ken je niet iedereen even goed. En de kinderen kunnen soms flink uit hun slof schieten. Daar moet je mee om kunnen gaan.”

Spannend
“Bij mij vorige school was er een keer een ruzie tussen leerlingen en de leraren sprongen ertussen. Ik was daar net aan het werk en ben in het poetshok gedoken. Daar ben ik blijven zitten tot het voorbij was. Nu kan ik erom lachen, maar toen vond ik het best spannend.” Tekst gaat door onder de foto.

Fijne leidinggevende
In de 25 jaar dat ze aan het werk is, leerde ze vooral dat een goede band met de voorman of -vrouw heel belangrijk is. “Die kan je ondersteunen en je kunt je ei kwijt. Met André, mijn huidige leidinggevende, kan ik het heel goed vinden. Hij vertelt wat er speelt en dat vind ik belangrijk om te weten. Dan weet je waarom dingen gebeuren.”

Complimenten
“Ook geeft hij complimenten voor het werk dat we doen. Laatst nog, toen we door corona de school in zes weken een grote beurt gaven. Dat is echt wel een prestatie en hard werken. Dan is het fijn om te horen dat je het goed hebt gedaan.”

Onzeker
Simone kan nog wel eens onzeker zijn over haar prestaties. Dat ze de basisopleiding vloeronderhoud met succes afrondde was voor haar dan ook een mooie opsteker. “De leraar van de cursus zei ook tegen mij: je moet niet zo twijfelen, je weet het wel. Dat helpt me dan echt.”

‘Dit kan ik’
Zo vond Simone in Balanz Facilitair een werkgever waar ze steeds wat meer zelfvertrouwen opbouwde. En waar ze na 25 jaar trouwe dienst ook zeker niet van plan is te vertrekken. “Dit kan ik. En ik heb hier zekerheid. Dat vind ik belangrijk.”

 

 

Deel dit artikel: