Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Whatsapp Image 2022 05 12 At 8.36.39 PM (1)
30-05-2022

Een groot klein wonder

Altijd heeft ze goede zin. Anneke Clement gaat met veel plezier naar het werk. Vakantie vindt ze aan de ene kant leuk, aan de andere kant helemaal niet, want hoe moet het dan met De Risse?! 15 december 1980 was haar eerste werkdag op de oude werkplaats in Weert, in 2020 was ze veertig jaar bij ons. En op 12 mei vierden we Annekes jubileum, zonder lockdowns kon het weer!

Géén troep

Op de kantoren van Werk.Kom op de Risseweg hoort onze collega bij het interieur. Een spontane meid, een aanpakker. Ze valt op door haar tevredenheid én door haar lengte van 1.34 meter. Anneke begon destijds op de inpakafdeling. Al snel werd ze gevraagd bij de schoonmaak, tot haar grote genoegen. "Rommel ruim je op en even later ligt het er weer! Dan maak ik het met plezier gewoon weer netjes. Want er hoort geen troep te liggen als er bezoekers komen."

Lekker samen

Anneke werkt vierenhalve dag per week. Bijna zestig is ze. "Als een van ons het werk niet klaarkrijgt, dan helpt iemand anders uit onze groep. Eentje heeft een aanstekelijke lach. Als zij begint, dan moet ik ook, dan krijg ik buikpijn van het lachen! Soms komt mijn leidinggevende Wilhelmien Jansen zelf even meewerken. Lekker samen."

Dat Anneke een wonder is, dat zag de dokter bij haar geboorte al.

Onze aanpakker is de helft van een tweeling, in de buik waren ze zelfs een drieling. Anneke kwam meteen in de Story, ze was het kleinste baby’tje van Nederland. "17 centimeter was ik. En ik zat met m'n armen over elkaar. De kinderarts zei 'Als zij het nog haalt, dan wordt het een wonder!' Ik heb bijna een jaar in de couveuse gelegen. Ik kon eerst niet praten, dat heb ik geleerd op een speciale school in Nijmegen."

Beestenboel

Samen met haar zus Leonie woont ze in hun ouderlijk huis, op de grens van Nederweert en Zomeren. Buitenaf, met reeën en hazen in de wei bij het huis. "Leonie en ik zorgen samen voor onze pony Jasmijn en onze hond Roosje. Kippen hebben we ook gehad, maar die zijn door de nertsen onder handen genomen. Uit ons raam zie je nu de jonkies van de reeën."

Wel drie hobby's

Zwemmen is haar liefste hobby. Ze heeft te kampen met een spierblessure, maar mag inmiddels weer langzaam wat slagen gaan maken. Niet forceren! Gelukkig is er nog haar andere grote liefhebberij: puzzelen. Binnenkort begint Anneke aan een grote legpuzzel over Londen. En alsof het nog niet genoeg is, volgt ze bij De Risse de cursus taal en rekenen. Hier krijgt ze ook les in klokkijken, financiën en computergebruik. "Ik vind dat zo leuk, het is echt een hobby van mij!"

Anneke, jij bent ons onmisbare puzzelstukje. Altijd goedgemutst. Je bent een engel. De Risse kan jou niet misse!

Meer nieuws

Margreet

Diversity Day Smoelenboek

< 1 min.
Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.