Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Mmm22
29-11-2021

De cirkel is rond!

Op 18 oktober was onze collega Peter Mackus vijftig jaar in dienst bij Balanz Facilitair. Op die dag was hij er even tussenuit naar het Vennenbos in Hapert. Maar drie dagen later was het alsnog feest! Collega's, oud-collega's en familie hebben op Peters jubileum geproost. Net binnen de tijd; op 8 december gaat Peter met pensioen!

Binnen-buiten

In Peters werk wisselden binnen en buiten elkaar af. Na de werkplaats van de Risse Groep volgden de groenvoorziening en het buitenbad. "Met zon en wind moet je snel doorwerken, anders koeken de algen aan. "Daarna kwam het binnenbad. Als de kinderen in het water lagen, poetste ik snel de vette handjes van de ramen." Inmiddels is Peter terug bij de Risse Groep.

Als de kinderen in het water lagen,
poetste ik snel de vette handjes van de ramen.

Altijd op de fiets

Weer of geen weer, Peter komt op de fiets. "Mijn leidinggevende Rita stond vorig jaar bezorgd op de uitkijk toen ik door een dik pak sneeuw heen moest trappen." Iets later dan anders kwam Peter toen aan, blakend en gewoon van de partij.

Niet mopperen maar moppen tappen

"Als ik een mop hoor, probeer ik die te onthouden, zodat ik het werk kan opfrissen met een grap", vertelt Peter, die altijd met groot plezier heeft gewerkt. ‘Het koffie-uurtje is om!' moesten leidinggevenden heel soms wel eens roepen."

Kanarie Piet

Peter woont in het appartement boven zijn broer. "Thuis koken, wassen en poetsen vind ik leuk." Hij woont samen met Piet, zijn kanarie. Mocht Piet denken dat de baas vanaf 8 december gezellig thuis komt zitten, dan heeft-ie het mis. Peter gaat vrijwilligersklusjes doen en is actief bij FC Oda, de gezelligste voetbalvereniging van Weert.

FC Oda

Het team van Peter bestaat uit 15 personen, ze spelen competitie G-voetbal. "Er staan negen spelers in het veld maar het hele team is er altijd. Mannen en vrouwen, alle leeftijden. We spelen op een kleiner veld, met een kleinere goal. Sommigen kunnen niet zo goed voetballen, we zorgen dat ze de bal aan de voet krijgen en een goal kunnen maken. In de kantine, na de wedstrijd, loopt het altijd een beetje uit..."

Geen woorden maar daden, dat is Peter Mackus. Een halve eeuw hebben we bij Balanz Facilitair van je inzet mogen genieten, Peter. Daar boffen we mee. Je begon bij de Risse en eindigt straks ook bij de Risse, jouw cirkeltje is rond. Geniet van je welverdiende vrije tijd!

Meer nieuws

Margreet

Diversity Day Smoelenboek

< 1 min.
Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.