Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
280C9f8303bd57241c3d813aea9428a7addbdd48
01-10-2018

Commitment voor Balanz@work

Gemeente Maastricht, Podium24 en Balanz Facilitair slaan de handen in elkaar voor het leerwerktraject Balanz@work. Een coöperatie met social impact waarbij de samenwerkende partijen zich richten op duurzame werkgelegenheid voor werkzoekenden uit het doelgroepenregister.

De drie organisaties bewerkstelligen met hun commitment en knowhow het vooropgezette doel van Balanz@work: Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer laten meedoen in de maatschappij.

Het bereiken van deze sociaal-maatschappelijke missie heeft ertoe geleid dat op 3 oktober 2018 het samenwerkingscontract tussen betreffende partijen is getekend.

Podium24 zorgt, vanuit haar deskundigheid en jarenlange ervaring als arbeidsbemiddelaar van o.m. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voor de projectorganisatie en rekrutering van schoonmaakmedewerkers. Balanz Facilitair biedt gegadigden vervolgens een perspectief op een arbeidsovereenkomst door ze in de schoonmaakbranche op te leiden en te ontwikkelen. De Gemeente Maastricht ondersteunt het leerwerktraject vanuit haar zorg naar burgers toe en stelt voor Balanz@work een deel van haar locaties ter beschikking om kandidaten te kunnen trainen en praktijkervaring op te laten doen. Een win-win voor alle partijen! Mens – maatschappij – bedrijf!

Balanz creëert, als dé Zuid-Limburgse werkgever op het gebied van social return, zomede eveneens nieuwe instroom voor een steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Gemeente Maastricht geeft invulling aan de ambitie om binnen de eigen organisaties extra ruimte te maken voor het ontwikkelen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. En het belangrijkste, de nieuwe medewerkers kunnen werken aan erkende vakdiploma’s, komen volledig uit de uitkering en kunnen aan hun toekomst gaan bouwen.

Meer informatie over dit project:
Lotte Pierik | Projectleider van Balanz@work

lotte.pierik@podium24.nl

Meer nieuws

Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.
Balanz B Corp Insta (1)

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

3 min.