Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
1Edba79badf8c5a801b209f272c2b9c41b4d8c59
01-02-2019

Balanz-suc6’n: PSO trede 3 én PSO 30+ certificaat

Balanz Facilitair heeft de overtreffende trap op de Prestatieladder van Sociaal Ondernemen behaald!

Naast de verlenging van het PSO-Trede 3 certificaat is tevens het PSO 30+ certificaat behaald (hoogste PSO-trede!). Beide certificaten zijn in januari door de bestuurder van PSO Nederland, Yuri Starrenburg, aan Balanz Facilitair officieel overhandigd.

Ben Theeuwen en Guido Dautzenberg van Balanz Facilitair hebben in het bijzijn van Martin de Beer, wethouder Gemeente Heerlen en Bestuurslid van het MVO-platform Sprinc, en Ton Goedmakers, lid van de Raad van Bestuur van Vebego, met gepaste trots de certificaten in ontvangst genomen. De betrokkenheid en de draagkracht die Balanz voelt in Zuid-Limburg en vanuit het Vebego-concern wordt hiermede onderstreept.

Wilt uw organisatie de verdiepingsslag maken om meer te betekenen op sociaal maatschappelijk vlak? Dan reikt Balanz Facilitair u de hand om te participeren en sociaal ondernemerschap te verwezenlijken. Tientallen (langdurige) relaties zijn u in de afgelopen decennia voorgegaan.

Met de kennis en kunde van onze vakmensen, de professionele facilitaire know how van Balanz Facilitair en Vebego gaan wij met u social impact tot stand brengen.

Join us!

Van links naar rechts:

Martin de Beer (Gemeente Heerlen) – Guido Dautzenberg (Balanz) – Ben Theeuwen (Balanz) – Yuri Starrenburg (PSO Nederland) – Ton Goedmakers (Vebego)

PSO-Trede 3

Dat betekent dat Balanz Facilitair voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat bij ons in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Balanz Facilitair op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Balanz Facilitair op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in 2 minuten).


PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. of bekijk deze interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Meer nieuws

Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.
Balanz B Corp Insta (1)

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

3 min.