21-4-2021

Balanz Facilitair sponsort handbiker Mitch Valize

Balanz Facilitair sponsort de tijdritwielen van topsporter Mitch Valize (25). De sponsoring moet bijdragen aan Mitch’s doel: goud op de Paralympische Spelen. 

Mitch gaat vol voor Paralympische droom

Peter Paul Wiegmans, algemeen directeur Balanz Facilitair: “De sponsoring van Mitch past perfect bij ons. Net als wij denkt Mitch in kansen en mogelijkheden. ‘Kan ik niet, ken ik niet’ is zijn slogan. Waarmee hij voor ons als werkgever met meer dan 800 aanpakkers, zoals we onze collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt noemen, én voor de aanpakkers zelf natuurlijk, een inspirerend voorbeeld is.”

Zonder sponsors is het voor paralympische sporters bijna onmogelijk om hun dromen na te jagen. “Mitch: Ik ben superblij met de bijdrage van Balanz. In het handbiken is het heel belangrijk om over het beste materiaal te beschikken. De juiste wielen kunnen het verschil maken tussen een eerste of tweede plaats. Ik hoop dan ook dat ik met de aanschaf van deze speciaal ontwikkelde tijdritwielen het gat naar de absolute top kan dichten en mee kan strijden om een podiumplek. Iets dat mij in een tijdrit nog nooit eerder gelukt is”.

Ontdekking handbikesport tijdens revalidatie

Mitch heeft sinds zijn geboorte een minder ontwikkeld linkerbeen. Zijn lichamelijke beperking heeft hem nooit ergens van weerhouden. Dankzij zijn prothese voetbalde Mitch actief bij de jeugd van Bekkerveld in Heerlen. Eerst in de verdediging, later als keeper. Ook is hij nog tijdje scheidsrechter geweest.

Na een laatste operatie aan zijn linkerbeen in 2015 ontdekte hij tijdens zijn revalidatie de handbikesport. Mitch: “Aangezien ik door enkele kleine complicaties nog niet meteen met een prothese mocht lopen, moest ik voor het eerst in mijn leven zonder mijn ‘steun en toeverlaat’ sporten. Om conditioneel toch fit te blijven was handbiken de enige optie.” Het was het begin van een grote reeks successen met hopelijk goud op de Paralympische Spelen als hoogtepunt.

Peter Paul: “Deze enorme gedrevenheid en doorzettingsvermogen zie ik ook dagelijks bij onze collega's. Iets wat voor mij heel vanzelfsprekend is, is dat voor Mitch en onze collega's soms niet. Zij pakken kansen daarom met beide handen aan. Ik heb daar grote bewondering voor.”

 

 

Deel dit artikel: