Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Anneke
30-06-2021

Anneke 45 jaar in dienst

“Als het mijn werk niet was, zou ik het ook doen”
Anneke Assink is een reislustige aanpakker. En nu al 45 jaar bij ons in dienst! Het lijkt Anneke een enorme straf om de hele dag achter een computer te zitten. Ze is dan ook dolblij met haar baan bij Axent Groen in Lievelde, want ze houdt van opruimen en schoonmaken. “Als het m'n werk niet was, zou ik het ook doen!”, straalt Anneke.

''Mijn leidinggevende is heel leuk. Necet Topal heet ze. Necet houdt ontzettend veel rekening met mij. Ik ben een beetje autistisch, dat is in 2011 vastgesteld, pas na m'n vijftigste. Klassiek autisme. Voor mij is het fijn dat het nu een naam heeft. En de mensen op het werk zijn betrokken. 'Wat vandaag niet komt, komt morgen wel', zegt Necet altijd. Dat geeft mij rust.”

Versierde kantine

Anneke houdt van reisjes. Met 'Vrouwen van nu' gaat ze op pad binnen Europa. Komend jaar gaat de reis per bus naar Sauerland. Bij terugkomst van haar laatste tripje stond Anneke op het werk een grote verrassing te wachten. In een versierde kantine hebben de medewerkers van Axent haar met bloemen, taart en een lekker cadeautje verwelkomd. Allemaal op anderhalve meter afstand. 45 jaar in dienst, dat moest gevierd!

Dit had Anneke nooit verwacht. Want vijf jaar geleden is ze al zo verwend; uit dankbaarheid heeft zij toen een toespraak gegeven. 'Als jullie niks vuil maken, heb ik geen werk meer.' Annekes moeder leefde toen nog en was ook van de partij. Dat ze op een vaste locatie kan werken, vindt Anneke fijn. “Je weet wat je hebt”, verklaart ze. “Staat er een vaat, dan doe ik die ook. Bij de grote beurt van de kantine zet ik een kan koffie klaar. Zolang ik maar niet word opgejaagd. Ik ben gek op lege kantoren, daar kan ik rustig stofzuigen.”

Begeleid wonen

Anneke woont zelfstandig. Op woensdag en vrijdag komt er een woonbegeleidster die haar helpt. Met de computer, of met een doktersafspraak. In het weekend gaat ze naar de markt, doet boodschappen en kookt ze graag. Soms komt er bezoek. Anneke reist ook wel eens met de trein en de fiets naar haar zus in Aalten. Vroeger mocht ze graag papieren kaarten knutselen, maar nu ze op zichzelf woont, heeft ze daar minder tijd voor. Vijftig dienstjaren bij Balanz Facilitair gaat Anneke niet halen, want een jaar voor die tijd gaat ze met pensioen. Voorlopig plakt Anneke er nog een paar jaar lekker aan. Gelukkig!

Lieve Anneke, we zijn zo blij met je!!!

Meer nieuws

Margreet

Diversity Day Smoelenboek

< 1 min.
Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.