Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
Logo Familiebedrijven Award 2020
Hoera! Balanz Facilitair is nu officieel B Corp gecertificeerd!
2021 10 26 (2)
08-11-2021

Ambtenaar van schoonmaakzaken

Poetsvrouw, mevrouw poetslap, schoonmaakmedewerker, interieurverzorgster… onze Tiny reageert op allemaal. "Daar moet ik om lachen. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer!" zegt de nuchtere 64-jarige Hoensbroekse. Je zou Tiny ook 'ambtenaar van schoonmaakzaken' kunnen noemen. Want sinds vier jaar maakt zij het gemeentehuis van Schinnen schoon. Met verve!

"Als er nog mensen aan het werk zijn, kom ik gewoon terug wanneer ze klaar zijn. Op een dag zag ik de burgemeester vertrekken, dus even later stap ik z'n kamer binnen met m'n spulletjes. Zat-ie ineens weer achter z'n bureau! Oeps. Hij was alleen even eten gaan halen. Ik maak nu al de derde burgemeester mee, ook deze is weer zó'n aardige man."

47 jaar geleden werkte Tiny al voor zusterbedrijf Hago, toen op de afdeling boekhouding. Totdat zoon Michel geboren werd. "Vroeger had je nog niet zo veel nodig, je kon gewoon stoppen en voor je kind zorgen. Ik heb daarvoor gekozen. Tegen mijn schoondochter heb ik nu wel gezegd 'Blijf werken, zorg dat je een beetje onder de mensen blijft'."

Moeilijk stilzitten

Want dat thuiszitten was toch niet helemaal Tiny’s ding. Binnen de kortste keren was ze aan het werk. Strikjes maken voor bloemisten en chocolaterieën. "Knutselen is mijn ding. Het is nooit klaar, altijd rotzooi, heerlijk." Daarna heeft Tiny elf jaar lang de binnenstad van Sittard schoongemaakt. "Superleuk, met Kliko en schep. En zo'n gele regenjas; ze noemden me banaan." Na 13 jaar gastvrouw te zijn geweest bij Fairplay, rolde Tiny spontaan het schoonmaakwerk in. Via echtgenoot Theo die leidinggevende is bij Balanz. Hij kwam handen tekort…

Theo en Tiny zijn 43 jaar getrouwd. "Thuis zijn we een superteam. Onze kleinzoon Jayden komt elke ochtend langs, dan zorg ik voor verse jus d'orange. Om half twee eten Theo en ik warm, ik kook. Daarna stap ik in de auto naar 't werk, Theo wast af. In het weekend lekker naar de snuffelmarkt, en in de vakanties ben ik een luie vrouw..."

Plak niet op papier

Dat er bij dit artikel een foto staat, is bijzonder. "Ik plak niet op papier", vindt Tiny. Ze heeft er niks mee. Respect, dat is wat Tiny belangrijk vindt. Respect verdien je zelf dubbel en dwars, Tiny. Jij maakt het verschil, dat mag gezegd. Als mevrouw poetslap, banaan, noem maar op!" Dankjewel, Tiny!!

Meer nieuws

Foto Maurice 2019 V3 Gespiegeld (1)

Nieuwe directeur

1 min.
Whatsapp Image 2022 08 24 At 12.09.28 PM

Het hart van Arjan is gestolen door de Zonnebloem

3 min.
Balanz B Corp Insta (1)

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

3 min.